Unimeditaatio

Haluan jakaa tämän käytännön, niin että se voi poistaa sinun unettomuuden, jos haluat

Minun taustani

Yliopistosta valmistumiseni jälkeen tein paljon käytännöllisiä valintoja työurani suhteen. Olen työskennellyt suuren osan työurastani kansainvälisessä ja suomalaisessa hallinnossa, pääosin EU-asioiden kanssa. Viimeisten vuosien aikana olen perehtynyt paljon stressin poistoon ja valmistuin kliiniseksi hypnoterapeutiksi sekä olen Suomen hypnoosiliiton rekisteröity jäsen.

Stressi asettui vähitellen elämääni

Työurani aikana työpäivät tulivat pitkiksi, erilainen stressi tuli tutuksi ja se vaikutti muun muassa uneeni, joka tuli ajoittain katkonaiseksi. Työssä aikataulut olivat aina tiukkoja ja minulla oli tapana laittaa työ kaiken muun edelle. Kaikki muu jäi toissijaiseksi mukaan lukien vapaa-aika, läheiset ja jopa uni ja oma terveyteni. Kun minulla olisi ollut aikaa levätä ja nukkua, en voinutkaan enää rauhoittaa mieltäni ja nukahtaa.

Huono ja katkonainen uni olivat minulle ensimmäinen merkki siitä, että tahdonvoima ja tietoinen mieli eivät voi saavuttaa kaikkea. En voinut kontrolloida sitä, milloin ja miten nukun. Ajoittainen unettomuus ja huono uni jatkuivat pitkään, ja olin neuvoton asian kanssa. Minun keho ja mieli oli saanut annoksena stressiä ja se ei enää pystynyt korjaamaan tilannetta.

Takaisin kouluun

Mutta varsinainen oivallus elämääni tuli vasta myöhemmin. Sairastuin vakavasti, ja tuon sairausjakson keskellä törmäsin eräänä päivänä täysin sattumalta hypnoterapiaan, josta sain merkittävästi apua sairauden aiheuttaman kivun ja stressin hallintaan.

Sain niin merkittävää hyötyä ohjatusta meditaatiosta ja hypnoterapiasta, että päätin kouluttautua työni ohessa hypnoterapeutiksi. Suomen hypnoosiliiton kautta hakeuduin koulutukseen, ja vuosien 2021-2022 aikana opiskelin päivätyön ohessa hypnoterapian menetelmät.

Hypnoterapian kanssa voin tyydyttää uteliaan mieleni halua mennä yhä syvemmälle alitajunnan valtaviin resursseihin. Jatkan edelleen päivätyössäni, mutta vapaa-ajallani työskentelen ohjatun meditaation ja hypnoterapian parissa. Eniten kysyntää ja kiinnostusta herättää unimeditaatio, johon voit tutustua Youtubessa hakusanalla @stressiparkki.

Ohjatun meditaation ja hypnoterapian voima on siinä, että sillä voidaan tavoittaa alitajuisen mielen resurssit, jotka ovat arviolta 80 % aivotoiminnoista (jotkut sanovat jopa 95%). Se on alue, jonne muut terapiat eivät ulotu. 

"Pistä hyvä kiertämään!" on toimintaa ohjaava periaate. Siksi löydät paljon ilmaisia Stressiparkin videoita Youtubesta, kirjoittamalla hakukenttään @stressiparkki.